Летните концерти на Софийската филхармония в "Квадрат 500" продължават с програма на "Класик арт" и млади музикални таланти, съобщават от филхармонията.
На 24 юли "Класик арт" ще зарадва публиката с програма, която преминава от класиката към съвремието. Ще звучат творби на Бетховен, Вивалди, Вебер, Шпергер, но и на "Куин", и  на съвременната българска композиторка Петя Тончева.
Като част от тяхната инициатива "Настоящето среща бъдещето", съставът ще представи три млади, талантливи дарования - Александър Маджаров, който вече е овладял съвършенството на свирене на валдхорна, Алина Михайлова, която покорява изкуството да свириш на виолончело, и Сара Пейчева с нейния голям контрабас. Специално за тяхното участие композиторът Слави Димов е направил аранжименти на класическата програма. 

"Класик арт" е струнен квартет и ансамбъл, създаден през 2017 г. от приятели. Това са Калина Христова - цигулка (концертмайстор на Софийската филхармония), Калина Митева - цигулка, Евгения Бааджиева-Димова (виола, помощник водач на виолите в симфоничния оркестър на БНР) и Кристиана Алипиева Михайлова (виолончело, помощник концертмайстор на виолончелите в Софийската филхармония), Явор Добрев (кларинет, водач на кларинети в Софийската опера и балет) и Михаил Михайлов (валдхорна, първи валдхорнист на Софийската филхармония).