Испанският тенисист Рафаел Надал може да се завърне на корта по-малко от месец след „Уимбълдън“. 36-годишният Надал бе принуден да се откаже преди полуфиналния си сблъсък срещу Ник Кириос на Откритото първенство на Великобритания по тенис заради разкъсване на коремен мускул.
Заемащият трета позиция в световната ранглиста испанец може да се появи на корта още в началото на август за турнира в Монреал, Канада. Надпреварата там се провежда от 5 до 14 август.
„Рафаел Надал много иска да дойде в Монреал, а хотелските му стаи вече са резервирани. Изпратихме му и топки, които ще използваме за турнира, за да може да се подготви. Очакваме тази седмица да започне отново да тренира“, коментира директорът на надпреварата Южен Лапиер.
Той подчерта, че на турнира ще се спазва необходимия протокол за предпазване от коронавирус. „Отново ще следим дали има тенисисти, които имат симптоми. На разположение ще са бързи тестове. Ако има и най-малкото съмнение, съответният тенисист ще бъде изолиран, а ако някой е позитивен, ще трябва да се откаже от турнира“, обясни Лапиер.