Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински празнува в понеделник 49-ия си рожден ден. Той говори в специално интерво за сайта на федерацията bgboxing.org за свършената работа от началото на 2022-ра, даде оценка на представянето на националите ни, както и коментира предстоящите домакинства на първенства в близко и по-далечно бъдеще. 
През април София беше домакин на европейското първенство за младежи и девойки, което бе голяма отговорност за Българската федерация по бокс.
"Смятам, че направихме много силно първенство. От една страна организацията беше на световно ниво, като това беше признание и от всички гости, които посетиха турнира и взеха участие в него. Получихме суперлативи за всичко, което направихме като домакини на шампионата. Това е в следствие на отличната работа, която нашият екип свърши както преди турнира, така и по време на дните с провеждане на мачовете. От друга страна е начинът, по който преминаха самите срещи. Мога да кажа, че станахме свидетели на много равностойни срещи, здрави мачове между боксьори, които са бъдещето на спорта и тепърва ще разгръщат потенциала си на международни ниво. В това число и българските национали, които по нищо не отстъпват на най-големите сили. Така че съм доволен от цялостната организация и начинът, по който премина първенството", заяви Инински. 
Той даде добра оценка и на представянето на мъжете на европейския шампионат в Ереван.
"Като цяло съм доволен. Забелязах както позитивите и силните неща, така и слабостите, които трябва да се изчистят. Имаме още работа, но разполагаме с млад отбор, който тепърва ще се развива и ще ни носи победи и медали. Мога да отлича Ергюнал Себахтин, Даниел Асенов и Хавиер Ибаниес, които се представиха наистина много силно и според мен Хавиер заслужаваше да играе на финал на турнира.
Инински добави, че представянето на боксьорите е задължаващо и федерацията ще се опита да вземе олимпийска квалификация през следващата година.
"В общи линии до края на годината ни очакват държавни първенства във всички възрасти, след което гледаме към следващата година. Тя ще започне с турнир "Странджа" и ще видим дали може да организираме и друг голям международен турнир, включително и олимпийска квалификация. Целта ни е на следващите европейски и световни първенства да имаме максимален брой участници във всяка една възраст. Искаме да даваме възможност на всички да се изявят, да трупат опит и международни участия, за да се развиват. След купа "Странджа", най-старият турнир в Европа, който би трябвало да се проведе през февруари, нищо не се знае. Имаме амбиции да организираме още големи състезания, но е рано да се конкретизира, предстоят разговори в тази посока", заяви той.
Зад успехите на федерацията Инински посочи отборната работа.
"В основата на добрата работа, която вършим във федерацията, това е екипът и отборното ни поведение. Всеки един член на ръководството на федерацията знае какво трябва да прави, как да го направи и следваме плана, който сме си изготвили. Но нищо не става без колектив. При нас винаги отборът е на първо място и това ни носи добрите резултати. Постоянно търсим начини да популяризираме бокса в България. Нашите треньори, боксьори и дори лица от близкото и далечно минало участват в различни обществени инициативи. Търсим начини да влизаме в училищата, където да запознаваме децата с красотата на бокса, с успехите и с възможностите, които спортът дава. Популяризирането е един от вариантите да намираме нови лица, да се разрастваме и да продължим по пътя, който сме поели", заяви Инински.
Като част от плана президентът на федерация открои участието на български боксьори на максимално много турнири през 2023 година. 
"Основната ни идея е да участваме на колкото се може повече турнири. Следващата година е предолимпийска и е много важно по отношение на спечелване на квоти за Париж 2024. В същото време работим усилено и по изграждането на младите ни таланти, така че плановете са да продължим развитието на бокса и успехите, които постигаме", завърши Инински.