Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, показа уважение към Шамрок Роувърс, който съперник на българския шампион във втория квалификационен кръг от Шампионска лига. Словенецът обяви, че единствените футболисти с проблеми са Клод Гонсалвеш и Кирил Десподов. 
„Знаем как играят, тяхната стратегия и сме готови за агресията, която ще ни предложат и ще се изправим срещу най-добрия отбор в страната им. Те се намират по средата на сезона и сме ги анализирали, и знаем как играят като гост и у дома.
Тяхното първенство е в средата и имат повече мачове от тези, които ние сме изиграли, но и ние вече влизаме в ритъм, така че мисля, че влизаме във форма. Щастливи сме, че нямаме нови контузии. Клод е под лекарско наблюдение и се надяваме, че ще се върне съвсем скоро към тренировките. Кирил Десподов е все по-добре, но чакаме решението на лекарския щаб, като нямаме никакво намерение да рискуваме.  
Голяма разлика има между Сутиеска и Шамрок. Ирландците играят в различна система от черногорците и агресивни вкъщи с играчите си напред и трима в защита. Ротират много в офанзивната част на играта, така че разликите са сериозно и е нужно да се адаптираме и да сме готови за идеите им в следващите ни два мача. 
Знаем много за Шамрок и на какво са способни. Наясно сме с добрите им страни и слабите им. Ще опитаме да форсираме нашия стил на игра особено при домакинството ни. Двата отбора мислят за себе си и се уважават. Ако гледаме историята на отборите, със сигурност сме пред Шамрок, но уважаваме съперника. Не може да мислим за историята, а за сега. Имаме млад отбор с голям потенциал, но трябва да работим много сериозно, за да покажем най-доброто от себе си. Ако не разузнаем максимално Шамрок, ще имаме проблеми. Това е мач от много високо ниво, в който искаме да продължим напред. Няма лесни мачове. Искаме да постигнем влизане в групите, но футболът е непредвидим. Имаме мачове да печелим преди да стигнем третия кръг. Няма нужда да коментираме третия кръг“, заяви Анте Шимунджа.