Пред паметника на Васил Левски в Силистра бе отбелязана сто осемдесет и петата годишнина от рождението на Апостола.
Проявата бе организирана от Община Силистра, Общински комитет "Васил Левски" и Общински клуб "Христо Ботйов". Слово за великия български възрожденец изнесе д-р Юлиян Найденов – кмет на общината. 
На почетен караул пред паметника на Левски застанаха ученици от клуб "Млади възрожденци - Таньо Войвода" при СУ "Н. Й. Вапцаров" в Силистра и Общинския комитет "Васил Левски".
По традиция бяха поднесени венци и цветя от различни институции и граждани.
По подобен начин и в други градове и села в Крайдунавска Добруджа бе уважена годишнината от рождението на Апостола. Паметници на Васил Левски има в няколко общини от областта – Силистра, Тутракан, Дулово, Главиница и Алфатар. Неговото име носят училищата в Дулово и Главиница, както и народните читалища в селата Българка, Прохлада, Боил и Царев дол.
В биографията на Левски има страници и от Крайдунавска Добруджа. Като знаменосец в четата на Панайот Хитов през 1867 година той преминава Дунав и слиза на българския бряг край тутраканското село Пожарево. В "Силистренски алманах" на Никола Маринополски, издаден през 1899 година в печатницата на Димитър Иванов в Силистра, има бележка, че Левски пребивава четири дни в Силистра и дори е нает за учител и църковен певец. Прехвърлен е в Румъния с лодка от силистренското село Ветрен, където паметна плоча напомня за това събитие.