Опожарена е складова база на фирма в местността „Кариерите" в землището на шуменския квартал „Мътница“, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 
Сигнал за пожара, възникнал по неустановени причини на площ от около шест декара в склад за съхранение и обработване на отпадъчна хартия, пластмаса и метали, е подаден в 23:18 часа на 15 юли. 
В ликвидирането на пламъците на помощ на четирите противопожарни екипа от Шумен са дошли екипи от Велики Преслав и Нови пазар. Пожарът е ликвидиран от 13 огнеборци, с помощта на 180 тона вода и 850 литра пяна. 
Унищожени са сгради с разгърната площ от около 650 кв.м, четири постройки, масивен склад на площ от около 1400 кв.м, челен товарач, верижен трактор, трафопост, пет преси за балиране, три мотокара, 150 тона балирани отпадъци, в които и хартия, 30 варела с масла и отпадъци, 20 други машини и съоръжения. 
Пожарът е бил на площ от около 4 000 кв.м. Спасена от опожаряване е една сграда и един фургон. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство.
На 15 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи в областта през последните 72 часа, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.