„От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи" е темата на новия безплатен туристически тур в Стара Загора. Той ще се проведе на 23 юли, събота, от 9:30 часа като част от инициативата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици", съобщават от общинския пресцентър. Разказът ще бъде на Мария Камишева, уредник „Антична археология" в Регионалния исторически музей в Стара Загора. Тя ще се опита да върне времето назад, за да разкрие прехода между Класическата римска епоха и Късната античност. Любителите на историята ще се запознаят с интересни факти за създаването и устройството на град Августа Траяна, както и с важните промени, които настъпват в живота на хората.
Варварските нашествия, възходът на новата християнска религия, произходът на името Берое са само част от интригуващите теми, които ще бъдат засегнати по време на разходката до археологически обекти, свидетели за събитията от тази знакова историческа епоха.
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора под надслов „Стара Загора - неразказани истории по правите улици" се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора.