През изминалия уикенд в родния град на "Каменица" се проведе шестата среща на турнира за любители "Каменица Фен купа 2022". В спортен комплекс "Младежки център" на Гребната база в Пловдив в безкомпромисна битка премериха футболните си способности96 тима. Това наложи битките да се проведат не в два, а в три поредни дни. Финалният сблъсък се разигра между "Легендите" от Пловдив и отбора от София с атрактивното име "Тяло, пречиш ми". За третото място се пребориха 2 отбора – "VIP Dent" и "Марица Пловдив".
В последния оспорван мач "Легендите" победиха с резултат 1:0 отбора на "Тяло, пречиш ми" и взеха голямата награда – купата на "Каменица". Решаващият гол беше на Веселин Бояджиев, който по този начин си заслужи и приза "Звездата на турнира". Според правилата, двата отбора отиват на финала в Пловдив през месец септември. 
Спортното събитие в Пловдив бе уважено от редица футболни звезди. Сред официалните гости беше Петър Зехтински, известен с прякора си Зико. Той е бивш български футболист, полузащитник, а впоследствие и  треньор по футбол. В момента той е началник отдел "Спорт и младежки дейности" в Община Пловдив. На събитието присъстваха още футболният рефер Атанас Узунов, който наблюдаваше работата на съдиите, Васил Гуджев - един от младите таланти на Ботев Пловдив, и Кристиян Кръстанов – представител на марката H8S Hristo Stoitchkov, които са и партньори на турнира. Зико изрази радостта си пред всички, че е имал възможността да гледа този оспорван финал, а Атанас Узунов сподели надеждата си, че победителите ще станат известни с играта си в цялата страна.
Друг специален гост на събитието беше Юлиана Борисова, Директор "Маркетинг" в "Каменица" АД. Тя връчи приза "Най-спортсменски отбор", който отиде при "Ла Фурия Крумовград".
"Пловдив заема специално място в сърцата на всички нас от "Каменица". От тук през 1881 г. започва историята на първата българска бира. Благодаря на всички 96 отбора за хъса, спортния дух и коректната игра. Благодаря и на всички фенове и гости на "Каменица Фен купа", които запалено подкрепяха любимите си отбори. За мен е чест да връча именно тази награда, защото честността и коректността са в ДНК-то на нашата компания", сподели пред всички тя.
Призът "Най-добър вратар" пък отиде при Георги Василев от "Тяло, пречиш ми", който успя да спаси най-много топки, летящи към вратата му. На големия финал на "Каменица Фен купа" в Пловдив един от всички участници с титлата "Най-добър вратар" ще бъде избран на томболен принцип и ще спечели посещение на мач на английския национален отбор по футбол на стадион "УемблиЮ с включен самолетен билет, нощувка в центъра на Лондон и билет за мача. Тази специална награда е осигурена от Българска асоциация мини футбол, партньор на турнира.
По традиция отборът победител получава и специални спортни комплекти от обичаната от футболните фенове марка H8S Hristo Stoitchkov. Тимът, класиран на второ място, получава раници от Givova, а отборите на трето място – спортни тениски от същата марка.
Всички призьори истински се зарадваха да получат и своята награда за сетивата – страхотна бира от Каменица, а марката H8S Hristo Stoitchkov им осигури и футболни топки. "Каменица" се погрижи и за феновете на турнира, като организира специална томбола. Тя беше спечелена от Стоян Тодоров, който взе 365 бири – по една за всеки ден от годината.
Предпоследната среща от регионалните турнири за сезон 2022 на "Каменица Фен купа" ще се проведе в Русе на 23 и 24 юли, а последният регионален турнир ще бъде във Враца на 30 и 31 юли. Пълният график за провеждане на турнирите можете да бъде открит на www.kamenitzafancup.bg.