В деня, в който отбелязваме 185 години от рождението на Васил Левски, пред паметника на Апостола в центъра на Кърджали бяха връчени грамоти на отличените в Националния конкурс за есе на тема „Да си кажем кривиците“.
Той бе обявен през миналата година за седми път, но отличията се връчват сега заради действащите тогава санитарни мерки заради пандемията, каза по време на награждаването Лили Деликирева от Общински комитет „Васил Левски“, съорганизатор на конкурса.
Свои творби по темата са изпратили 44 участници от 18 населени места в страната. Отличените са 12 души в три възрастови групи – до 15г., 16г.-19г. и над 19г. Съорганизатори на националния конкурс за есе са Общински комитет „Васил Левски“, община Кърджали и в-к. „Нов Живот“. Присъстващите пред паметника на Васил Левски победители в конкурса получиха своите отличия от заместник кмета на общината Тунджай Шюкрю и скулптора Емил Пенчев. 
Преди награждаването бяха поднесени цветя на паметника на Васил Левски в знак на почит и признателност към личността и делото на Апостола на свободата.