Софийската опера и балет гостуват на сцената на Античния театър в Пловдив. От трупата разказват подробности за трите заглавия, които стават част от културния афиш на града под тепетата.
След представянето му на световните сцени пред повече от 60 милиона зрители, на 6 и 7 август публиката в Пловдив, ще има възможност да се докосне до един от най-търсените мюзикъли, спечелил симпатиите и уважението на меломаните - Мamma Miа, по музика и текст Бени Андершон и Бьорн Улвеус. В ролята на Софи е Весела Делчева, Сам - един от вероятните й бащи, е Кирил Иванов. Александър Георгиев влиза в ролята на Бил. Николай Павлов (6 август) и Симеон Владов (7 август) изпълняват ролята на Хари. В ролята на Дона е Людмила Козарева (6 август) и Еделина Кънева (7 август). Ролята на Роузи изпълнява Деница Шопова.

На 15 август е представлението на операта "Кармен" от Жорж Бизе, с която първият ни оперен театър спечели овациите на публиката при последното си турне в Япония. В ролята на Кармен е Виолета Радомирска. Участват още солистите Костадин Андреев (дон Хозе), Веселин Михайлов (Ескамилио), Цветана Бандаловска (Микаела), Светозар Рангелов (Цунига), Атанас Младенов (Моралес), Диана Василева (Фраскита), Илия Илиев (Данкайро), Цветелина Коцева (Мерседес), Красимир Динев (Ремендадо).

На 16 август гостува балетът "Хиляда и една нощ" от Фикрет Амиров с хореографията на Елдар Алиев. Световноизвестният балетист, хореограф и педагог е поставял "Хиляда и една нощ“ в САЩ и Европа. В либретото на Рустам и Максуд Ибрахимбекови са включени приказките "Синдбад", "Аладин и вълшебната лампа" и "Али Баба и четиридесетте разбойници".