Признателни старозагорци днес сведоха глави пред паметта на Васил Левски по повод 185 годишнина от рождението му. Общоградският ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола започна със Заупокойна литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Митрополит Киприан и свещенослужещи от Старозагорската митрополия.
„Днес е рожденият ден на Дякона. Преди 185 години в Карлово се ражда момче, което в църковните регистри ще бъде записано с името Васил Иванов Кунчев. Бог, чрез когото всички живеем и се движим и съществуваме, издига от народа ни и дарява на Отечеството бъдещия гений на революционната борба, примера за нравствено величие и неугаснало родолюбие, а именно йеродякон Игнатий - Васил Левски. Народът ще го нарече Апостол и с това ще го запомни и ще го поменува и по време на чернилката на робството и след него, с благоговение ще произнася оставените от него думи: „Ако спечеля, печеля за цял народ, ако изгубя- губя само мене си“, каза в словото си старозагорският владика. 
Венци и цветя пред монумента бяха поднесени от община Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада, Общински съвет - Стара Загора, областен управител, Средно училище „Васил Левски”, Тракийски университет, патриотични, обществени и политически организации.