В Левски започнаха проявите, посветени на празника на града и 185 години от рождението на Апостола на свободата, съобщи за БТА Любка Христова от общинската управа.
През двата почивни дни градът е домакин на турнири по тенис на корт и по плуване. Част от празничната програма е и провеждането на четвъртия кръг от държавния шампионат по автомоделизъм за електромодели – квалификации.
Откритият турнир по тенис на корт се организира от общинския тенис клуб "Левски-2019". В него участват осем състезатели, аматьори, като няма ограничение във възрастта им. Осигурен е награден фонд за първо, второ и трето място. Финалът ще се състои днес, от 18.00 часа, по-късно ще е и награждаването на победителите.
15 състезатели от отбори от София, Русе, Враца и Левски участват в квалификациите на държавния шампионат по автомоделизъм за електромодели. Негов организатор е Автомоделен клуб – Левски, който е с над 20-годишна история.
Турнирът по плуване е другото спортно събитие, посветено на празника на града. В него участват 22-ма плувци в пет възрастови групи от осем до 18 години и мъже, каза още Христова. Най-добре представилите се са получили грамоти и награди.
Както БТА съобщи, кулминацията на тържествата по повод на 77 години от обявяването на Левски за град и 185 години от рождението на Апостола на свободата, ще бъде утре, 18 юли. От 10.30 часа ще започне празничен водосвет, който ще бъде отслужен от Великотърновския митрополит Григорий на открита сцена пред общината. След това децата на Левски ще отправят празничен поздрав към жителите и гостите на града. Гражданско поклонение ще стигне до паметника на Васил Левски, през деня ще се проведат различни забавни дейности за децата. Вечерта празникът ще продължи с концерт на дует "Ритон" от 20.00 часа.