Едно от новите попълнения в ЦСКА Станислав Шопов гостува в предаването "Код Спорт" по RING. На 2-години той вече има опит зад граница, след като бе част от елитния нидерландски Херенвеен.
„Никой не ми е предлагал да взема "осмицата". Лично аз поисках този номер и съм благодарен на ръководството, че ми гласува доверие. Надявам се да го оправдая. Номер 8 е доста тежък номер, бих казал най-тежкия номер в ЦСКА. Лично за мен е чест и отговорност да нося този номер. Гледал съм изпълнения на Христо Стоичков, не само с червения екип, но и с този на "Барселона".
Не бих казал, че е трудно да играеш на "Българска армия". За мен лично е удоволствие и чест да играя на този стадион пред тази велика публика“, заяви Шопов.
„Работата със Саша Илич е много професионална. Надявам се да продължаваме с победите. Той изисква да сме мотивирани на терена, да даваме всичко от себе си, което за мен е най-важното нещо - когато излезеш на терена, да дадеш 100% от себе си и както се казва на футболен жаргон - да оставиш сърцето си на терена. Напълно възможно е да станем шампиони. Трябва да гледаме стъпка по стъпка и времето ще покаже4, добави младата надежда на българския футбол.
Станислав Шопов разказа и за престоя си в нидерланския Херенвеен:
 „Отборът на Херенвеен ме следеше от много време. Почти цял сезон ме наблюдаваха и накрая взеха решението да ме закупят. След това много бързо станаха нещата, буквално за пет дни и започнах да играя за този отбор. За първия отбор на Херенвеен имам дебют срещу Валвайк. Оттам нататък играех за втория отбор, където имам над 30 мача и 11 гола.
Престоят там ми повлия много добре не само във футболен аспект, а и в живота ми, защото за първи път излизах в чужбина, бях сам. Мога да кажа, че плюсовете са много повече от минусите. Специалното там е, че се играе много бързо. Силов футбол, директен футбол, с две-три подавания трябва да стигнеш до вратата на противника. Мисля, че това е едно много добро място за младите футболисти“.