Протестът в родопското село Рибново, замислен от ГЕРБ като демонстрация срещу уволнението на местния училищен директор Манчо Джуркин, получи неочакван обрат. Събитието събрало много повече противници на уволнения школски шеф, отколкото негови привърженици, твърди Struma.com. 2000 жители на селото застанали на страната на депутата от ДПС Ахмед Башев, който бе обвинен от Джуркин, че е местен феодал. 30 полицаи охранявали събитието.
ГЕРБ обяви днешния протест, като проява срещу политическата чистка и неморални уволнения, извършвани от тройната коалиция и най-вече от депутата Ахмед Башев от ДПС. Хората на Бойко Борисов твърдят, че той се държи като дерибей, назначава и уволнява в района.

Най-неочаквано обаче петдесетината представители на партията били посрещнати с освирквания и хвърляне на развалени яйца. Самият Башев уточни пред bTV, че сред боеприпасите имало и мандарини. В началото на мероприятието полицията едва удържала множеството, а по-късно по телевизиите видяхме кадри от кръшни хора.

Манчо Джуркин обаче представи своя версия на протестните действия, според която неговите привърженици били болшинството от насъбралите се хора. Той дори обяви края на феодализма на Ахмед Башев, който от студиото на предавенто „Лице в лице” по bTV го нарече неграмотен и с психически отклонения. Според депутата от ДПС Джуркин имал 14 нарушения в работата като шеф на местното училище, които при това са установени по времето на ГЕРБ.