Банковият сектор е решаващият сектор, който задава посоката на развитие на нашата икономика. Именно той може да отговори на високите национални амбиции, включително и за иновативни технологии. Това заяви президентът Румен Радев днес в началото на церемонията по връчването на наградите „Банка на годината“. Тази година те имат юбилейна 30-годишнина.
Радев си пожела в държавата да има същата стабилност като в банковия сектор. Той изтъкна голямата обществена значимост на малкия бизнес в България, особено по време на COVID-19, когато „натрупаният през годините човешки, технологичен, финансов капитал и капацитет спомогна хиляди български домакинства и фирми да посрещнат изключително тежки изпитания“.
По думите му, за съжаление, след тази криза излязоха редица нови - енергийният шок, войната в Украйна, като това е довело до трусове в българската икономика. 
На церемонията банките бяха отличени в категориите "Пазарен дял", "Ефективност", "Динамика на развитие", "Чуждестранен банков клон", както и две нови категории: за успешна дигитална трансформация и за най-добър банков дигитален проект.
Голямата награда „Банка на годината 2021“ бе връчена от държавния глава.