Президентът Румен Радев връчи тази вечер Голямата награда "Банка на годината" на "Пощенска банка".
Събитието, което от 30 години събира финансовия елит на България, отбеляза своята годишнина в столичния хотел "Милениум", съобщиха организаторите от "Асоциация Банка на годината". 
За първи път бяха връчени награда за успешна дигитална трансформация и за най-добър действащ дигитален проект - на "Първа инвестиционна банка" и "Банка ДСК".
Носители на приза в категориите за Пазарен дял, за Ефективност и за Динамика на развитие станаха "УниКредит Булбанк", ОББ и "Пощенска банка".
Наградата за Чуждестранен банков клон отиде при "БНП Париба Пърсънъл Файненс" С.А. - клон България.
Наградите "Банка на годината" са учредени и връчени за първи път през 1992 година. Водещата идея зад тази класация е тя да бъде платформата, която изразява оценката на бизнеса и обществото за работата и развитието на българските банки и банкова система.
В изработването на методиката за оценка на резултатите на банките през годините участват едни от най-добрите експерти и професионалисти във финансовия и банков бизнес, като е използван опитът на най-добрите международни практики при оценяването на годишните резултати на банките.  В методиката са използвани годишните резултати на банките, официално представени и публикувани от Българската народна банка (БНБ), както и одитираните отчети на финансовите институции.