На заседание на Общинския съвет в турския град Чорлу бе подписан договор за побратимяване между общините Кърджали и Чорлу. Това посочиха от общинската администрация, като припомниха, че партньорството е скрепено с подписите на кметовете д-р инж. Хасан Азис и Ахмет Саръкурт на официална церемония и в Кърджали през март.
Церемонията в турския град е била уважена от вицеконсула от Генералното консулство на България в Одрин Роберто Иванов. По думите му подписването на документа ще спомогне за разширяване на контактите между двете общини и ще допринесе за  развитието на приятелските отношения между  България и Турция.
По думите на Саръкурт, Чорлу е общината с най-много български изселници в района на тракийската част от Турция и служи като мост между двете държави. На свой ред кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис е подчертал, че Чорлу е първата община, с която Кърджали се побратимява още през далечната 1992 година.
„Ние сме добър пример за това как независимо дали една процедура е завършила или не, сме продължавали да развиваме ползотворно взаимодействието между двете общини. През годините сме имали много добри отношения в областта на спорта, на културата, на бизнеса и ще се радвам това побратимяване, което ние продължаваме, а не започваме, да допринесе за много общи проекти във всички области, посочени в този протокол”, е казал в словото си кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.    
Делегацията от Кърджали е водена от кмета д-р инж. Хасан Азис, а в нея са председателят на Общински съвет Юсеин Ахмед, общински съветници от ДПС, ГЕРБ и БСП,  заместник-кметът Тунджай Шюкрю и представители на общинската администрация, допълват от администрацията.