Мъжът, обвинен за стрелбата в района на Чикаго на парад по повод Деня на независимостта на САЩ, днес се изправи за първи път пред съда, който отхвърли молбата му за освобождаване под гаранция, предаде Ройтерс. 
Заподозреният Робърт Кримо, който е на 21 години, се изправи пред съда по видео връзка два дни след атаката на 4 юли в Хайланд парк, щата Илинойс. Срещу него са повдигнати седем обвинения в предумишлено убийство. 
Днес властите съобщиха, че Кримо е признал пред полицията, че на 4 юли е произвел множество изстрели от покрива на сграда срещу хората, които наблюдавали парада по случай националния празник, предаде Асошиейтед прес. Освен това той разказал, че след стрелбата избягал в посока Медисън в района Уисконсин, където планирал да открие стрелба на провежданото там събитие.  
Вчера американските власти казаха, че мъжът е планирал атаката в продължение на седмици. По време на нападението той е стрелял над 70 пъти и след това е напуснал мястото, преоблечен в женски дрехи. Кримо беше заловен от полицията след осем часа издирване.
Жертвите на нападението са най-малко седем, а над 30 са настанени в болници с огнестрелни рани и други наранявания.