Една от най-влиятелните онлайн медии - сайтът huffingtonpost.com., посвети богато илюстрирана публикация на българския аскет и дарител Добре Добрев. Статията е озаглавена "Този 99-годишен човек проси милостиня всеки ден и дарява всичко на Църквата и сиропиталища". Авторката представя биографията на дядо Добри и разказва за читателите необикновената история на човека, посветил живота си на това да събира ежедневно милостиня за да я дарява до последната стотинка на Българската православна църква и домове за сираци.
Изданието отбелязва, че дядо Добри почти напълно губи слуха при една от бомбардировките над София по време на Втората Световна война.
„Добри живее в околностите на столицата и преди години е ходил пеша всеки ден до София, но днес вече разчита на автобуси. Дните му пък преминават в просия, но нито стотинка не отделя за себе си", продължава разказа си авторитетното издание.
Щедрият старец се издържа от пенсията си, която е 80 евро и дарява всичко, събрано от подаяния, на църкви и сиропиталища.
Изданието припомня, че дядо Добри е правил множество дарения през годините, но едно от най-големите му е за църквата „Св. Александър Невски" в размер на 35 700 лв.
Известен е и с това, че често помага финансово на домове за деца, лишени от родителски грижи, за да си плащат сметките.
„Добрата воля е справедлива и истинна. Всичко в нея е добро. Не бива да лъжем, да крадем, да прелюбодействаме. Трябва да се обичаме един друг, както Бог ни обича". С този цитат на дядо добри от филма „Лепта" от 2000 г., посветен на него, завършва материала си „Хъфингтън пост".
Статията завършва с думите на щедрия възрастен човек: "Добрата воля е справедлива и истинска. Всичко в нея е добро. Не трябва да лъжем, нито да крадем, нито да изневеряваме. Трябва да се обичаме един друг, както Господ обича нас."
За по-малко от ден след публикацията, фейсбук постинга на статията е харесан от 26 000 души и споделен от над 5 500 човека.