Ректорът на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. д-р Димитър Димитров връчи удостоверения за следдипломна квалификация на служители на "Виваком" (Vivacom), завършили курса "Корпоративна сигурност" в Института за следдипломна квалификация (ИСК) към УНСС. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.
"Партньорството ни с "Виваком" е изключително ползотворно и много добре развиващо се. Благодарение на следдипломната квалификация ние показваме как реално може да се случи връзката бизнес-образование, в която има много синергия. Искам да ви пожелая успех. И се надявам, в един следващ етап, да направим съвместно обучение - ние и "Виваком", което ще бъде полезно за цялото общество. И това е наша мисия", каза ректорът проф. Димитров на официалната церемония в зала "Тържествена". Никола Гечев, директор "Корпоративни продажби" във "Виваком", който беше сред завършващите курса "Корпоративна сигурност", сподели, че партньорството с УНСС има своето бъдеще и занапред. "Това наше сътрудничество с един от най-големите университети в България реално носи ползи за обществото. Ако помагаме на администрацията и бизнеса, то това увеличава стопанския оборот от една страна, а от друга - облекчава административните процеси. Вярваме, че партньорството дава възможност на бизнеса да се развива успешно и да следва изискванията за киберсигурност, спазвайки регламентите", сподели Никола Гечев.
Проф. д.н. Живко Драганов, директор на Института за следдипломна квалификация към УНСС, отбеляза, че сътрудничеството между УНСС и "Виваком" не се ограничава само до процеса на предаване на знания и умения. "Най-голямата принадена стойност за нас е, че ние използваме ресурсите на бизнеса в нашите обучителни програми", категоричен беше проф. Драганов. Той пожела успех на всички от курса по "Корпоративна сигурност", които получиха своите удостоверения. На официалната церемония присъстваха също главен асистент д-р Петкан Илиев, заместник-директор на ИСК, Ергин Емин, председател на Асоциацията на българските градове и региони, както и курсисти, завършили успешно следдипломната си квалификация.