Изложба „Салон на дамите“ ще бъде представена в галерия „Лоранъ“. Експозицията ще бъде открита на 5 юли (вторник), съобщават организаторите.
Изложбата включва живописни творби на художнички. Сред тях са Живка Пейчева, Надежда Делева, Маргарита Милиджийска, Олга Богданова, Олга Шеханова - Шишкова, Цана Иванова - Бояджиева, Цветана Щилянова, Невена Трънкова, Елена Панева, Ваня Дечева, Анна Петрова, Жени Механджийска, Лика Янко и др. Сред представените творби са портрети, натюрморти и пейзажи.
„Без да е търсена съпоставка виждаме близост в цвета и маниера на работа в пейзажите на Лика Янко и Жени Механджийска от 60-те години на ХХ век. Други, като тези на Ваня Дечева, се открояват като наивистични с планински гледки от Родопите, както и пейзажът от Шетландските острови в Шотландия. За първи път представяме творби на художничките Цана Иванова - Бояджиева и Невена Трънкова, които представляват истинско изкушение за колекционерите“, коментират организаторите.
Експозицията ще продължи до 25 юли. След това изложбената програма на "Лоранъ" ще се пренесе в салона на галерия „Контраст“. / ГН