В 12-та авиационна база в Долна Митрополия, област Плевен, завършиха обучение група специализанти от формированията на Военновъздушните сили (ВВС). Това съобщи за БТА Ирена Ангелова - старши експерт в базата.
Обучаемите са се подготвили за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Сержант, авиационно – технически специалисти” и специалисти в системата за „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”. Подготвени са специалисти по „Самолета и двигателя” и специалисти по „Авиационно оборудване”.
Специализантите показаха висока мотивация, много добра успеваемост и стремеж към усъвършенстване, посочи Ангелова. По думите ѝ потвърждение за това са постигнатите резултати от теоретичните и практически изпити.  От специалност „Самолета и двигателя” са постигнали успех Отличен 5,81, а от специалност „Авиационно оборудване” - Отличен 5,68. Трима са пълните отличници – старшина Ивайло Ангелов от в.ф 52090, ст. сержант Бойко Паралюзов от в.ф. 28000 и мл. сержант Тодор Вътов от в.ф. 28000. Много добри резултати са постигнали и специализантите от курса за специалисти в системата на „Комуникационно, информационно и навигационно осигуряване”.
Началникът на „КИНС” в 12-та авиационна база - подполковник Веселин Митрев, е връчил удостоверения на завършилите.