Клубът от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Уинипег Джетс назначи Рик Боунс за старщи треньор. Боунс е осмият треньор на клуба и трети след преместването от Атланта в Уинипег.
Според телевизия TSN, Боунс подписва договор за две години и ще получава по 2.5 милиона долара на сезон.
"Ние сме изключително развълнувани да обявим назначението на Боунс като нашият трети треньор във версията на клуба, която можем да наречем Джетс 2.0. Рик ще донесе много опит и знания, както като хокеист, така и като треньор в нашия град. Рик Боунс е с фантастично хокейно съзнание и също така страхотна личност. Знаем, че има и увереността да изведе отбора на друго, по-високо ниво, каза генералният мениджър на клуба от провинция Манитоба Кевин Чевилдайоф.
Уинипег Джетс е един от традиционните клубове в Централна Канада, но клубът приключи съществуването си с преместване във Финикс заради ниски финансови резултати на тогавашните собственици. От 2011-а година обаче хокеят се завърна в този град, след като Атланта Трашърс се премести и смени името си на Джетс.
В две от последните три години клубът стигна до плейофите, като този сезон остана първи под чертата и беше изпреварен от Нешвил.
Също така от клуба уточниха, че решението да бъде назначен Рик Боунс е било взето в след като техният първи избор Бари Троц е отказал офертата.
"Невероятно е да получа шанс да тренирам отбора на Уинипег Джетс 40 години след като оригиналният клуб с това име ми даде първата опция да опитам силите си в треньорската професия. Щастлив съм от факта, че хора като Кевин Чевилдайоф и Марк Чапман, както и част от собствениците ме представиха пред медиите и обществеността. Връщам се в Манитоба, където винаги е имало много талантливи играчи и огромна и гореща фенска маса, каза 67-годишният специалист, който на 20-и май напусна Далас Старс.