Средствата за ремонта на ул. "Индустриална" в Южна индустриална зона в Карлово са осигурени, чакам финалните подписи, за да започне реконструкцията. Това каза за БТА кметът на Карлово Емил Кабаиванов по повод протеста, организиран тази сутрин в Южна индустриална зона срещу лошото състояние на улиците в района и "бездействието на Община Карлово".  
Около 100 души блокираха за час пътя Карлово - Пловдив с плакати "Докога ще ни лъжете, г-н кмете?".
Всяка година залагаме средства за текущо изкърпване на улици, включително и на "Индустриална", уточни Кабаиванов и добави, че проблемът е, че за цялостната реконструкция на улицата, са необходими 2 600 000 лева. По думите му община Карлово е кандидатствала за тях пред Министерството на икономиката, за което от миналата седмица има и решение на Министерски съвет. Очакваме всички необходими подписи и след превеждане на аванса, до 20 дни започваме ремонта, подчерта кметът. Той добави, че в Южна индустриална зона се намират 16 фирми, които, по думите му, са запознати с казуса и са наясно с това, което прави общината, но на протеста са излезли представители на малка част от тях. 
Емил Кабаиванов каза още, че около 2 км от улицата е общинска собственост, а има едни 350 метра, които са държавна собственост - от разклона на пътя Карлово - Пловдив до индустриалната зона, които трябва да бъдат преасфалтирани от държавните институции. Той уточни, че за общинската част  се отпускат 2 600 000 лева, което включва и изграждане на кабелни канали, водопровода и уличното осветление. Пътят няма да се затваря изцяло, защото няма друг път до работните места, а ще се ремонтира платно по платно.