Под мотото "Любов и красота” в Плевен премина 72-ото издание на "Парада на модата". За 33-та година градът се превърна в център на българската мода, като представи пред ценителите най-доброто, създадено от 10 актуални млади и утвърдени дизайнери. Те дойдоха в Плевен, след като са представили успешно своето изкуство на най-престижни модни ревюта в Италия, Испания, Гърция, Кипър, Дубай. Това заяви за БТА Георги Ангелов, създател и режисьор на единствения по рода си у нас моден форум.
Пред БТА той разкри още, че за да създаде парада и да го развива до днес, е получил мощна морална подкрепа преди доста години от корифея на световната мода Пако Рабан, за когото режисирал дефиле в НДК.
В 72-рото издание на плевенското модно шоу бяха показани тоалети с етно мотиви, включително и стилизирани плевенски шевици – тенденция, която много се хареса на публиката, ако се съди по аплодисментите. Нивото на творческите идеи, които се появиха на сцената, надмина постигнатото от предишни издания на форума. Според експерти е несъмнено, че с годините постановчикът Георги Ангелов постига класа за представяне на националната мода.
Плевенската публика бе очарована от най-новата колекция на едно от големите имена в националната мода – Светла Димитрова, родена в Плевен, сред основателите на модното събитие, както и от впечатляващата изява на модни къщи от Кипър, София, Варна, Плевен и Благоевград. Творчеството на дизайнерите бе показано с ефектна хореография от нов млад екип манекени - 34 плевенски момичета, специално подбрани и подготвени в школата на Георги Ангелов.
Виртуозното изпълнение на цигуларя Чавдар Вълков – концертмайстор на Плевенската филхармония, танците и песните в спектакъла, допринесоха за високия градус на емоциите в залата на Драматично-кукления театър „Иван Радоев”. Стилно и ефектно бе музикалното оформление на модната фиеста, дело на плевенския композитор и музикант Асен Антонов и на Николай Колев – солист-оркестрант в Плевенска филхармония.
Пресклубът на БТА в Плевен е медиен партньор на културното събитие от 2013 година.