Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на патриарх Неофит, посети дупнишкия храм "Св. Николай" и се запозна с реставрационно-ремонтните дейности, които се извършват в него, съобщиха от Софийската митрополия.
Повече от 40 години храмът е затворен за вярващите християни от града, като от известно време Негово Светейшество Софийският митрополит и български патриарх Неофит и ръководството на Софийска митрополия възложиха на свещеник Иван Айдаров да положи усилия за въздигането на храма, който да заеме своето достойно място в живота на дупничани.
Със спомоществователството на Юлиян Манов, дарител на храма, в момента се извършва цялостен ремонт и реставрация на църквата, както и на прицърковното пространство. Очаква се за празника на Св. Николай Чудотворец - 6 декември, храмът да бъде завършен и осветен.
Делегацията от Софийската митрополия в състав Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на патриарха, архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийската епархия, протойерей Костадин Тренев и Ангел Младенов, секретар на Митрополията беше възрадвана от постигнатото до момента. Епископ Поликарп благодари на отец Иван за грижите, на дарителя - за неговата всеотдайност за възкресяването на храма, както и на изпълнителя на проекта, като им пожела лека и ползотворна работа и да имат благословението на Св. Николай.