20-годишната Мария Йорданова стана топреализатор с 22 точки при победата на България над Полша в последния мач за тима в София от Лигата на нациите по волейбол за жени.
"Тази победа ще я запомня завинаги, такова чувства не съм изпитвала преди. Беше наистина много трудно, но момичетата се раздадоха максимално. А публиката ни помогна страшно много. Всички много очаквахме и искахме тази победа. Дори още не мога да събера мислите си от емоция, много съм щастлива. Публиката ни помогна много. В началото тръгнахме колебливо, но след това обърнахме мача и показахме какво можем. Не бях играла преди в "Арена Армеец". Емоцията е уникална. Публиката беше нашият седми човек в игрището", каза Мария Йорданова.
На въпрос дали постигането на целта е по-сладко, след като идва с директна българска победа, тъй като и Белгия спечели по същото време срещу вече класиралия се за финалите тим на Япония, Йорданова отговори: "Разбира се, че е по-добре да не чакаш на другите, а сам да си извоюваш успеха и целта, така че победата със сигурност е още по-сладка."
"За турнира в София се бяхме подготвили специално за мачовете с Доминиканската република и Полша. Бразилия и Италия бяха много по-класни отбори. Знаехме, че директните ни противници бяха Доминиканската република и Полша и се радвам, че бяхме отлично подготвени за тях и ги победихме. Тези две победи ще ни помогнат много за бъдещето, ще се отразят на самочувствието ни и се надявам да се представяме още по-добре занапред", добави Йорданова.