Руската армия съобщи, че е свалила днес на разсъмване три украински ракети, изстреляни срещу руския граничен град Белгород, където местен служител преди това съобщи за най-малко трима убити в резултат на експлозии, предаде Франс прес.
"Руската противовъздушна отбрана свали три ракети "Точка - У" с касетъчни боеприпаси, изстреляни от украинските националисти срещу Белгород. След унищожаването на украинските ракети отломки на една от тях са паднали върху една къща", каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.
Руският сенатор Андрей Клишас обвини Украйна за обстрела на Белгород и призова за твърд отговор, предаде Ройтерс. "Смъртта на цивилни и разрушаването на гражданска инфраструктура в Белгород са пряк акт на агресия от страна на Украйна и изискват "съкрушителен военен отговор". Москва няколко пъти е обвинявала Киев за атаки срещу Белгород и други гранични райони.
Украйна не е поела отговорност за ударите, но каза, че случилото се, е цена, която Русия плаща за действията и нейна "карма", предаде Ройтерс. Засега няма коментар от украинска страна, отбелязва Ройтерс и допълва, че не е в състояние да потвърди от независими източници руските информации. Генералният щаб  щаб на украинските въоръжени сили заяви обаче, че украинските ВВС са изпълнили около 15 полета "на практика във всички посоки, където се водят бойни действия". Унищожени са около 20 "единици вражеска техника" и два склада с боеприпаси.