„Суперчовек“ е четвъртата премиера за сезона на Драматичен театър Търговище, част от афиша на театралните празници „Дни на големия театър в малкия град“. Спектакълът пренася в телевизионен риалити формат, а актьорите разиграват на сцената една човешка фантазия по начин, по който зрителят да й се наслади без да си дава сметка, че несъзнателно поставя себе си на мястото на участниците, информират от културната институция.
Автори на пиесата, която ще бъде представена на 4 юли от 19:00 часа, са Иржи Янку и Петр Свойтка. Режисьор и преводач на „Суперчовек“ е Николай Гундеров. Това е поредния му, пети спектакъл на търговищка сцена и е провокация към публиката. С невероятния си усет към думите, към емоциите и към проблемите на обществото, както и с блестящия си талант, Гундеров никога не разочарова зрителите, посочват от ръководството на Драматичния театър. 
Според режисьора Гундеров, форматът на спектакъла е най-голямото предизвикателство пред него. По думите му за първи път зрителят трябва да участва не само като наблюдател, а и като реален състезател. Актьорите са участници в риалити предаване и се борят за всеки глас на аудиторията. Текстът е написан забавно, а смехът в театъра е нещо, без което могат само надменните или скучните хора, категоричен е той. 
Гундеров обяснява, че пиесата кореспондира със съвременните отношения -  „зад парите и славата е скрит крехкият бент на човешкия морал, когато той бъде разрушен, цунамито от егоизъм или безнравственост може да бъде разрушително за всички“. Този текст, под формата на игра, поставя въпроси за ценностната система, а хуморът винаги помага да се скрие назидателния пръст на излишната патетика.
На въпрос дали има суперчовеци в съвременното общество режисьорът отговаря, че всеки, който може да приеме загубата за победа, особено когато защитава човешкото достойнство, е суперчовек. Той се надява публиката да даде, гледайки спектакъла, малка надежда, че и в забавлението понякога може да има мъдрост.