Вратарят Андре Онана вчера беше регистриран като ново попълнение на Интер (Милано) и вече използва социалните мрежи, за да изрази радостта си от пристигането в Калчото и нарече трансфера сбъдната мечта.
Интер обяви подписването с камерунския национал вчера, ден след изтичането на договора му с Аякс, където той прекара шест години. Миналогодишните вицешампиони в Серия А не обявиха колко дълъг е договорът, но според публикации във форумите, вероятно е за пет години или до края на кампанията 2026/2027.
Андре Онана е четвъртото попълнение на Интер (Милано) през това лято след Хенрих Мхитарян, Кристиян Аслани и Ромелу Лукаку.
"Мечтите започват да стават реалност. Много съм развълнуван да cе присъединя към моя нов отбор!, написа Онана в туитър-профила си.
За него миналата година не беше пълна с позитиви, тъй като се наложи да изтърпи деветмесечно лишаване от права заради доказан прием на забранено вещество. Но сега ще трябва да се докаже за титулярно място в конкуренцията на Самир Ханданович.
"Искам да благодаря на президента, целия борд на Интер, треньора и собствения ми екип, че превърнаха моята мечта в реалност. Да играя в Калчото, където са най-добрите вратари и най-добрите защитници е привилегия, чест, които ще се опитам да оправдая, каза още вратарят.
И също така се превръща в четвърти футболист от Камерун, който ще носи екипа на този велик италиански отбор след Самуел Ето’о, Даниел Маа Бумсонг и Пиер Воме. Но пък е първи африкански вратар в историята на Интер.