Директорът на френския футболен тим на Лион Венсан Понсо заяви, че клубът е по-важен от всяко едно ново попълнение, след пропадането на трансфера на Тайрел Маласия от нидерландския Фейенорд.
Отборът от Лига 1 преговаряше за евентуалното привличане на нидерландския национал за сумата около 13 милиона евро, плюс 2 милиона евро допълнителни бонуси и се надяваше да приключи сделката през тази седмица. В битката за подписа на 22-годишния Маласия се включи и английският Манчестър Юнатйед, който по информация на агенция ДПА предлага 17 милиона за футболиста.
„Ако нямаме достатъчно средства, не можем да привлечем играчи на подобно ниво, генерално погледнато, независимо от чувствата им към Лион“, коментира Понсо.
„Ще бъда ясен – институцията е по-голяма от всеки един състезател. Понякога има изисквания и така е в света на футбола, които не могат да бъдат отправени. Сделките понякога пропадат, а ние търсим ляв защитник и ще намерим добър изпълнител на този пост“, добави Венсан Понсон.
„Мисля, че президентът на клуба Жан-Мишел Ола е щастлив, че може да спи спокойно и да не се тревожи, че полицията ще се появи на сутринта“, каза още директорът на Олимпик Лион.
Маласия има 136 мача за Фейенорд, включително 50 през изминалия сезон.