Турските сили за сигурност днес са задържали 13 души, заподозрени във връзки с "Ислямска държава", при операция в окръг Мерсин (Южна Турция), предаде Анадолската агенция.
Според информация на Отдела за борба срещу тероризма на полицията в Мерсин в акцията са участвали около 200 полицаи и са били използвани дронове. 
Досега са задържани 13 души, заподозрени в оказване на финансова и техническа подкрепа на терористичната организация. Заловените са пристигнали в Турция по нелегален начин. 
Установено е, че заподозрените са извършвали нелегални преводи на пари.
При извършването на обиск на дома на един от задържаните е бил иззет харддиск с файлове, на които има снимки от физически разправи и пропагандна дейност на поддръжници на "Ислямска държава", както и снимки на членове на незаконната групировка. 
През 2013 г. Турция бе една от първите страни, които включиха "Ислямска държава" в списъка си с терористични организации.
Оттогава страната е била мишена на групировката многократно, като са извършени най-малко 10 самоубийствени нападения, седем бомбени атаки и четири въоръжени нападения, отнели живота на най-малко 300 души и ранили стотици други.