„Хубавата Холмиер“ е заглавието на новата книга на писателката Ганка Филиповска. Авторката събира 20 разказа в тома, съобщават издателите от „Сиела“.
Сред героите в книгата са ангел, който пише поезия, шивач, чието око не може да остане безразлично към женските прелести, папагал - любовен корифей, бобово растение - психотерапевт, клета домакиня, почти решена да изпече едни люти чушлета и др.
„Следвайки безпогрешен повествователен механизъм, граничещ с абсурдното, Ганка Филиповска успява да създаде ударни, кратки и запомнящи се разкази, които разкриват трепетите на човешкото сърце с цялата им непредвидимост и непримиримост“, коментират от издателството по повод „Хубавата Холмиер“.
Ганка Филиповска е родена във Варна и е завършила българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Автор е на сборниците с разкази „Сонет 130“ и „30 щриха за любовта“. Редактира произведения на съвременни български автори и публикува поезия и проза в списанията „Пламък“, „Везни“, „Знаци“ и във вестниците „КИЛ“ и „Труд“. Награждавана е за поезия в конкурса „Още стихове за вечните неща“ и за разказ в „Състояние на полет“ и в „Елате ни вижте“. / ГН