273 състезатели от клубове от цялата страна ще участват на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие (пушка и пистолет) на 25 и 50 метра, което започва днес на стрелковия комплекс в столичния квартал "Гео Милев". Състезанието ще продължи до вторник (5 юли) във възрастовите групи: момичета и момчета до 15-годишна възраст, юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени. С интерес се очаква представянето на сребърната медалистка от Олимпиадата в Токио Антоанета Костадинова в стрелбата с пистолет на 25 метра при жените, която ще бъде в неделя от 10:00 часа. Финалът в тази дисциплина ще започне около 14:00 часа.
"Много сериозен интерес има към първенството от картотекираните състезатели. Така е било винаги на Държавния шампионат с малокалибрено оръжие. Организацията е отлична и съм сигурна, че всички, които участват ще направят силни стрелби в дисциплините си. Имаме много талантливи деца, които са бъдещето на нашия спорт и ще покажат потенциала си. Сигурна съм, че присъствието на Антоанета Костадинова, Антон Ризов, Таня Ризова, Калоян Стаменов и другите опитни стрелци при жените и мъжете ще мотивира допълнително подрастващите да се представят на високо ниво в предстоящите дни на шампионата", каза председателят на федерацията Весела Лечева.
Веднага след Държавното първенство в София Антон Ризов и Калоян Стаменов заминават за Република Корея, където от 9 юли започва кръг от Световната купа.