Екип на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Силистра се включи в прояви с деца за отбелязването на Деня на безопасността на движението по пътищата - 29 юни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Патрулен автомобил е бил разположен в Дунавския парк, където са проведени проявите с деца. Пътните полицаи са разказали на децата за спецификата на своята работа. Всички присъстващи са имали възможност да разгледат патрулния автомобил, полицейската екипировка, помощни средства и спецоборудване и да си направят снимки. 
Заедно с автоконтрольорите малчуганите са си припомнили кои са безопасните места за игра, за управление на велосипеди и ролери, как се пресича правилно пътното платно и какви са системите за безопасност на децата при пътуване в лек автомобил. 
В парка възпитаници на  Школата по изобразително и приложно изкуство на Обединения детски комплекс в Силистра  и деца от града са направили двучасов пленер по изобразително изкуство по теми за пътната безопасност. В същото време тийнейджъри от Клуба по приложно колоездене са демонстрирали майсторско управление на велосипед. 
На събитието са присъствали представители на Община Силистра и заместник областният управител Минчо Йорданов.
Денят на безопасността - 29 юни - е определен с решение на правителството на Република България. Отбелязва се за четвърта поредна година и цели повишаване на информираността и чувствителността на обществото и да се провокира промяна в рисковото поведение на участниците в движението.