Книгата „Биография на Зеленски. От слуга до президент на народа“ на френските журналисти Режи Жанте и Стефан Сиоан излиза на български език. Томът ще е на пазара от 1 юли. Преводът е на Гергана Соколова, а корицата – на Наталия Чайкина, съобщават издателите от „Кръг“.
Биографията на украинския президент Володимир Зеленски е написана след началото на военния конфликт между Русия и Украйна. На френски е публикувана през месец май 2022 г. Правата на книгата са продадени в над 20 държави. 
„Вместо да възхваляват образа на украинския президент, пренебрегвайки съмнителни моменти от личната му история и кариерен път, Жанте и Сиоан избират да разкажат за всички тях“, коментират издателите. 
Авторите проследяват развитието на Зеленски от актьор, познат с ролята си на президент в сериала „Слуга на народа“, и бизнесмен в добри отношения с представителите на проруската вълна в страната до държавен глава. 
Режи Жанте е независим журналист, който живее в Грузия повече от 20 години и отразява основно страните от бившия Съветски съюз. Стефан Сиоан е журналист и продуцент на документални филми. Живее в Украйна от 2013 г., откъдето отразява събитията за различни медии. / ГН