Черно море победи Етър с 3:1 във втората си проверка за деня. Успехът е трети за варненци по време на подготовката на тима за началото на сезона в efbet Лигата. Те записаха до момента и две загуби.
Черно море откри резултата в 11-та минута на срещата чрез красиво изпълнение на Васил Панайотов, който вкара от повече от 25 метра. Две минути по-късно Ангел Ангелов центрира отляво, а Живко Атанасов засече топката с глава, но тя премина встрани от вратата. Във втората минута на добавеното време Мазир Сула изпълни опасно пряк свободен удар, топката рикошира в играч на гостите от стената и влезе неспасяемо в мрежата на Етър за 2:0.
В 51-та минута Матия Курьор бе намерен в наказателното поле на гостите и с техничен удар вкара третия гол за Черно море. Преди това домакините на два пъти пропуснаха да отбележат. В 82-та минута вратарят на Черно море Галин Григоров спаси опасен удар на футболист от Етър. В 88-та минута Лилян Маринов с удар от дистанция вкара почетния гол за Етър.
В първите си три контроли "моряците" отстъпиха на Локомотив Пловдив с 0:1 и с 1:2 на Академия Пандев и надиграха новака в елита Хебър с 2:0. Тези контроли се играха по време на лагера на отбора в Банско. По-рано днес Черно море победи Созопол с 2:1 в първата проверка за деня.
Последната контрола за момчетата на Илиан Илиев е в събота срещу Добруджа, като преди мача ще бъде направено официалното представяне на отбора за новия сезон.