Руският гросмайстор Ян Непомнящи направи трето поредно реми на турнира на претендентите за световната титла по шахмат, но остана на върха в генералното класиране с категорична преднина. Той води с 1.5 точки срещу трима преследвачи, от които двама записаха победи днес.
Неппомнящи игра с белите фигури срещу азера Теймур Раджабов и двамата стигнаха до реми на 37-ия ход. Така руснакът увеличи актива си на седем точки след десет партии и води с по една и половина на Фабиано Каруана, Хикару Накамура и Дин Лижън.
Американецът Каруана бе доскоро еднолично втори в класирането, но днес отстъпи с черните фигури срещу Ян-Кжищоф Дуда след 57 хода. Неговият сънародник Накамура победи с белите и след 32 хода Алиреза Фируджа, а китаецът Лижън спечели с черните фигури срещу Ричард Рапорт. Унгарецът се предаде на 55-ия ход и така тримата се изравниха на второто място с по 5.5 точки.
Утре Непомнящи играе с черните фигури срещу французина Фируджа, а Каруана е с белите срещу Лижън. Накамура е също с белите срещу Рапорт.