Бившият футболен национал Илиян Киряков се изповяда в предаването "Къртицата 2" по TV7. Четвъртият от световното в САЩ 1994 се оплака, че бившият му съотборник и добър приятел Христо Стоичков го е изоставил в най-трудния момент от живота му, въпреки че осем години са делели една стая по време на многобройните им пътувания за срещи в страната и чужбина.

Мълчаливият спортист драматично описа престоя си в Кипър, където от футболна звезда е стигнал до разпоредител на градския плаж, който къса билетчета. Киряков призна, че най-страшното за него е било разочарованието от най-близкия му дотогава приятел, легендата Христо Стоичков, който го изоставил в този критичен момент от живота му.

"Това беше много тежък удар за мен. Ицо не ме поглеждаше, дори ме подминаваше. На никого не пожелавам такава съдба", заяви Киряков, който в момента е треньор на „Етър".

"Възход и падение! Поне имаме спомени, някои нямат и спомени", с лека тъга допълни той пред миската Ивайла Бакалова, която се трогна от историята му.