София ще бъде домакин на четвъртото регионално състезание от сезон 2022 на футболния турнир за любители Каменица Фен купа. Броят на заявилите участие отбори е 113. Те ще премерят сили на 2 и 3 юли на спортен комплекс "Спортна София 2000" в Зона Б-5.
Първите мачове от регионалните турнири започват още в събота, 2 юли, от 09:00 часа. В неделя ще се проведат осминафинал, четвъртфинал и полуфинал. След това от 14:30 часа ще се изиграе и финалният мач, на който ще определи регионалният победител на Каменица Фен купа за София. В неделния ден ще присъстват и специални гости - легендата на Левски и българския футбол Емил Спасов, както и две поколения футболисти от семейство Вуцови. Това са Велислав Вуцов, който е бивш футболист и настоящ футболен мениджър,  както и синът му Светослав Вуцов, вратар в Славия.
Футболната инициатива е подкрепена от Българска асоциация мини футбол (БАМФ), спортният бранд на Христо Стоичков H8S и италианският производител на спортни облекла и екипировка Givova, които са и официалните партньори. Със специални спортни комплекти, осигурени от марката H8S Hristo Stoitchkov, ще си тръгнат победителите в регионалния турнир.
Отборите, класирали се на първо и второ място, ще премерят сили с победителите от другите градове на големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив. Отборът, класирал се на трето място, ще получи спортни артикули от Givova, а всички призьори ще получат и бира Каменица, както и футболни топки от марката H8S Hristo Stoitchkov.
Каменица Фен купа се провежда в два кръга - регионални турнири и национални финали. Регионалните турнири са от месец май до юли в 8 града у нас - Благоевград, Бургас, Варна, София, Велико Търново, Пловдив,  Русе и Враца. Финалът ще бъде на 10 и 11 септември в Пловдив.
За да не скучае никой на зеления килим, организаторите са се погрижили за приятното прекарване не само на участниците, но и на техните семейства и приятели, които са решили да ги подкрепят на място. "Не се сърди човече", "Точен шут", "Дженга", "Изтегли въжето" и табла са само част от подготвените игри. Един от всички участници в игрите на терен ще има шанса да спечели 365 бири Каменица за споделяне с приятели. Планирани са и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди, предоставени от организаторите Каменица и партньорите.
Следващият турнир е планиран да се проведе във Велико Търново на 9 и 10 юли, а след това в Пловдив - на 16 и 17 юли. Входът за всички събития е свободен.