Ако имате затруднения с погасяването на заема, не се колебайте да се свържете с отдела за обслужване на клиенти или специалисти по събиране на вземания на телефон. Можете също да получите съвет как да разрешите ситуацията от различни консултанти в асоциацията на небанковите кредитори.

Каква сума мога да получа и за колко време?

Предлагат се различни видове бързи кредити. При кандидатстване за кредит можете да посочите желаната сума и срок на погасяване. За нови клиенти, които искат да теглят заем за първи път, се предлага краткосрочен заем със 100% отстъпка от комисионната. Ако заемът бъде върнат навреме, кредитополучателят връща точно същата сума, която е заел. Краткосрочният заем е подходящ за тези, които след преценка на финансовото си състояние са наясно, че ще могат да изплатят заема в рамките на 30 дни.

Вторият вид бърз заем е кредитна линия. При кандидатстване за кредитна линия ще ви бъде предложен месечен график за плащане за една година, в рамките на който можете да изберете най-удобната за вас дата за погасяване. Графикът на плащане може да се види с помощта на кредитния калкулатор. Останалата сума на заема ще намалява с всяко плащане.

Въпреки че максималният срок за погасяване на този заем е една година, при необходимост той може да бъде погасен по-рано, като се извърши плащане над минималния месечен размер. По този начин ще намалите разходите си за комисионни. Този заем е най-подходящ за хора, които след преценка на финансовите си възможности смятат, че няма да могат да изплатят цялата сума в рамките на 30 дни и избират заем, за който плащането е разделено на 12 вноски.

Третият вариант е потребителски кредит в по-голям размер със срок на погасяване от 3 до 24 месеца. Когато кандидатствате за потребителски кредит, можете да изберете датата на погасяване, която ви устройва, както и броя на месечните плащания в зависимост от платежоспособността си. Потребителски кредит може да бъде погасен и предсрочно, като в същото време се преизчислява комисионната за него

Източник: speshenkredit.com