Вокалният квартет „Четиримата италиански тенори“ ще има концерт в Търговище. С концерт-спектакъла "Viva la musica“ магията на гласовете им ще се разгърне на сцената на Драматичния театър в града на 3 юли от 19:00 часа, съобщиха домакините от културната институция. 
Певците очароват почитателите си в цял свят с пленителните си гласове, артистичност и атрактивни изпълнения на популярни класически хитове. Тенорите Джовани Мария Палмия, Алесандро Д’Акриса, Федерико Сера и Федерико Париси пристигат в България от Родината на белкантото – Италия, с поредица от концерти, част от тяхното световно турне. 
Публиката ще има възможност да чуе едни от най-популярните оперни арии, канцонети, песни и дуети: Il Lamento di Federico, Che gelida manina, Una furtiva lacrima, La donna e mobile, Nessun Dorma, O sole mio, Torna A Surriento, Volare и много, много други, под съпровода на Врачанска филхармония с диригент Христо Павлов.
Билетите може да се закупят на касата на Драматичния театър на цена от 15 лв. От културната институция допълниха за БТА, че интересът към концерта е много голям, местата в залата са почти продадени.