Среща с новородени животни и научно шоу очакват гостите на зоопарка в Ловеч през почивните дни (2 и 3 юли).
Най-малките посетители ще се забавляват с аниматорите, преобразени като динозавъра Дино и мечока Айси, а по-големите ще участват в научно шоу с ефектни експерименти, включително с течен азот и огън, съобщи за БТА директорът на зоологическата градина д-р Ивайло Станков.
Инициативата „Необикновен празник в научен стил!“ се организира със съдействието на Община Ловеч. Предвидени са четири безплатни представления по 80 минути, от 11:00 и 16:00 часа и двата дни. 
Подбраните експерименти ще бъдат без гърмежи, за да не се навреди на животните. Всяко дете ще получи подарък, свързан с науката.
„Опитът показва, че когато се организира нещо в зоопарка, има огромен интерес – не само от децата, но и от по-големите“, посочи директорът. 
Посетителите ще могат да се запознаят с новородените животни
Посетителите на втория по големина зоопарк в страната ще могат да се запознаят и с новородените животни – виетнамски прасета, маймунка от вида зелена морска котка, сърничка. Общо обитателите на зоологическата градина са над 450 от 64 вида. Най-атрактивни са маймуните, сибирските тигри, лъвовете и мечките. 
„Имаме шест мечки, лъвовете са двойка млади красавци, мъжки и женски екземпляр са и тигрите“, каза още д-р Станков. 
Община Ловеч е изготвила мащабен проект за ремонт и реконструкция на зоопарка
Д-р Ивайло Станков припомни, че Община Ловеч е изготвила мащабен проект за ремонт и реконструкция на зоопарка, но тъй като необходимата сума е твърде голяма, предстои разделянето му на части. Така по-лесно ще се търси финансиране. 
В проекта  се предвижда разширяване на площта на зоологическата градина с около 40 декара, както и попълване на зооколекцията с атрактивни животни. 
„Искрено се надявам общината и държавата да обърнат внимание на тези обекти, защото вторият по големина в страната зоопарк се нуждае от основна рехабилитация“, заяви д-р Ивайло Станков.
Посетителите всяка година се увеличават
По думите му зоопаркът придобива все по-голяма популярност в страната и посетителите всяка година се увеличават. В сравнение с 2021 г. ръстът е с 30 процента. Повечето - 70 на сто от тях, са от други градове.
Д-р Станков каза още, че има идея, когато зоопаркът се посещава от групи, да се посрещат от екскурзовод. Той, освен да ги разхожда, ще им разказва различни истории, свързани с животните и живота в зоологическата градина.