Тежка катастрофа с български бус е станала днес сутринта около 6:20-6:30 ч. на път Е-79 в Румъния, съобщава се за загинали и ранени, потвърди за БТА директорът на българо-румънското дружество „Дунав мост Видин-Калафат Людмил Димитров. По думите му от 6:30 сутринта до 9:00 часа е било блокирано преминаването през граничния пункт при Видин-Калафат, поради невъзможност за движение на румънска територия на превозните средства и извършване на процесуално следствени действия и разчистване на пътя. След 9:00 часа пътят е бил освободен и движението от и към България на граничния пункт е било възстановено.
По информация на румънските власти, цитирани от Людмил Димитров, българският микробус се е движел в посока България. Той допълни, че повече информация от румънските власти по случая се очаква по-късно днес.
Както по-рано съобщи БТА, по информация от Аджерпрес, тежката катастрофа е станала тази сутрин край Басараби в района на румънския град Калафат. 
Полицаите са установили, че български гражданин на 42 години, управляващ лекотоварен автомобил в посока Калафат, се е блъснал в спрял товарен автомобил. В буса е имало още петима пътници - всичките български граждани, уточнява полицията в Калафат. 
В резултат на катастрофата са загинали шофьорът на лекотоварния автомобил и още един мъж, а четирима души, включително дете на 4 години, са пострадали и са откарани в болница.
Причините за инцидента се изясняват.