Приятната изненада в Трета лига през миналия сезон Саяна (Хасково) започна лятната работа за новия сезон с нови, още по-сериозни амбиции. Старши треньорът на "червено-белите" Живко Желев добави четири попълнения за предстоящия сезон 2022/2023 в Югоизточната Трета лига, а също така към щаба му се присъединява още един помощник.
От днес Георги Янев ще бъде част от треньорския екип и първи асистент на Желев, като добавянето на нов човек е атестат за по-професионална работа.
Четирите нови попълнения са по един във всяка линия и всички до един с много сериозна класа за нивото на Трета лига. Към тима се присъединяват вратарят Мартин Димитров, левият бранител Атанас Кръстев, халфът Ахмед Рамадан и Христо Димитров, който играе като нападател. Димитров има опит в Първа лига с екипа на Царско село и трябва да бъде конкуренция на Тодор Малинов, който нашумя като национал по минифутбол от първенството в Словакия.
29-годишният Атанас Кръстев идва от Етър, но и преди е играл в елита на българския футбол с Хасково и Арда. Ахмед Рамадан пристига от съседите от Димитровград, а Христо Димитров също е хасковлия, носил екипа на Етър през последната година. Добрата новина за треньора Желев е, че няма напускащи играчи и основната група от миналата кампания се запазва.
През миналата година тимът, спонсориран от едноименната компания за млечни продукти, дълго време беше конкурент на Левски (Крумовград) за 1-ото място, но в крайна сметка силите им не стигнаха за превземане на върха. Сега Саяна (Хасково) ще стартира с летните контроли на 2-и юли срещу Ямбол 1915, а седмица по-късно е проверката с професионалния ОФК Созопол. Оставащите проверки са с Локомотив (Горна Оряховица) на 16-и другия месец, с Розова долина (Казанлък) на 23-и и с Борислав (Първомай) седмица преди първия шампионатен мач.