Шпионските камери са незаменими помощници, когато искаме да гарантираме сигурността на дома или офиса. Наличието на скрита камера може да помогне на вас и вашето семейство да се чувствате спокойни и в безопасност. С тяхна помощ може да заловим крадци или да разкрием хора със зловредни намерения към бизнеса или личния ни живот. Шпионските камери помагат на родителите да знаят какво правят децата им, когато не са с тях. Важни са, когато сме поверили на човек извън семейството грижите за нашето бебе или възрастен роднина.

Има обаче редица фактори, които трябва да вземем под внимание, когато подбираме шпионска камера, която да е най-подходяща за нашите нужди.

Къде ще използвате шпионската камера – в затворено помещение или на открито

Първият въпрос, на който трябва да имате отговор, когато избирате сред различните модели шпионски камери е, къде ще я поставите. Проектираните за монтиране на открито имат някои различни характеристики спрямо тези, които могат да се използват вътре в помещенията, където температурата и влажността са контролирани. Скритите камери, които се поставят на открито са конструирани така, че да издържат на пряка слънчева светлина и контакт с природни стихии.

Къде ще скриете шпионската камера

За да извлечете максимална полза от шпионската камера , трябва да намерите начин да я слеете със заобикалящата среда. Съществуват много наглед обикновени предмети, които може да бъдат оборудвани със скрита камера - детектори за дим, настолни вентилатори, електрически контакти, знаци за изход, кутии за инструменти, стенни часовници, освежители за въздух, USB станции за зареждане и др. Най-хубавото е, че те изглеждат познати на всички и не будят подозрение.

Добре е шпионските камери да разполагат с функция за нощно виждане

Злонамерените действия спрямо нашия дом или офис често се случват в тъмните часове на денонощието. Когато подбирате шпионска камера, на която да разчитате, е важно да се уверите, че тя ще направи качествен запис, дори когато осветлението наоколо е слабо. Някои шпионски камери използват инфрачервена технология за осветяване на околността при слаба осветеност. Други са оборудвани с настройки за нощно виждане.

Качеството и разделителната способност на обектива са важни характеристики на всяка камера

Вашата шпионска камера няма да ви бъде от полза, ако създава размазани изображения и силуети. Ще ви трябва камера с превъзходна разделителна способност и висококачествен обектив, ако очаквате да заснемете използваеми кадри. Най-новите модели дори създават видеоклипове с 4K HD.

Какъв капацитет на паметта на скритата камера ще ви е нужен

Капацитетът на паметта често се пренебрегва при избора на шпионска камера, но това може да се окаже много важен фактор ако нямате чест достъп до нея. Повечето модели съхраняват заснетия материал на сменяема SD карта с памет. В зависимост от вида на камерата, тя може да съхранява между 2 GB и 64 GB данни. Други модели разполагат с вградена памет, която може да бъде полезна за съхраняване на по-големи количества данни. Може да помислите и за начина, по който ще прехвърляте заснетото - безжично, чрез SD картата или от включването на камерата директно към компютъра.

Захранването е една от важните характеристики, по които да подберете шпионска камера

Много шпионски камери се захранват изцяло с батерии, докато други трябва да бъдат включени към електрическата мрежа, за да работят. Някои хибридни модели работят и по двата начина, така че трябва внимателно да прецените кой тип е най-целесъобразен за предвиденото от вас място. Всеки тип камера има своите плюсове и минуси. Захранваните с батерии камери са чудесни, защото можете да ги поставите навсякъде. Ако няма да имате възможност често да сменяте батериите, или се опасявате, че може да забравите да го направите, най-добре се спрете на охранителна камера, захранвана с променлив ток.

Както виждате, има много фактори, които трябва да вземете предвид, когато избирате идеалните шпионски камери за вашите цели. Усилието със сигурност си заслужава, тъй като щом се сдобиете с тях, ще гарантирате сигурността на дома и офиса си.