Есперанс Тунис спечели шеста поредна титла по футбол на страната и общо 32-а в историята си, след като победи с 2:1 Унион (Бен Гордан) у дома в среща от последния 24-и кръг на първенството. След този успех Есперанс завърши на върха в класирането с 24 точки, с 2 пред изненадващия преследвач ЮС Монастир.
Клубът от столицата Тунис Сити е неизменен шампион от 2017-а година насам, без значение кой е треньор. Тазгодишната титла беше постигната с Набил Маалул – един от най-сериозните местни специалисти. През миналия сезон начело на отбора беше един от най-успешните футболисти на Тунис в началото на 21-и век – Ради Жаиди. В основата на успехите обаче на първо място стои собственикът – 70-годишният френски възпитаник, бизнесмен и инвеститор Памди Медеб.
Със своите 32 титли Есперанс е далеч напред по спечелени трофеи в страната, а също така четири пъти е ставал първи в Африканската Шампионска лига.
В последния кръг събитията се развиха много драматично, тъй като Есперанс губеше с 0:1 у дома пет минути преди края. Но Мохамед Хамуда в 85-ата изравни с глава след триково изпълнение на фаул и центриране от дясно. Илияс Шети в 97-ата минута с техничен удар от границата на наказателното поле от ляво осигури обрата и титлата на "жълто-червените".
По същото време Монастир гостуваше на Сфакс и изоставаше с 0:2 след 70 минути игра. Но тогоанецът Роже Бен Борис Аоули и Юсеф Абдели съвсем в края бяха точни за гостите, които стигнаха само до 2:2.