Рафаел Надал ще участва на Откритото първенство по тенис на Великобритания за първи път през последните три години. Испанецът съжалява, че няма да може да се изправи срещу най-големия си противник Роджър Федерер, който пропуска престижния турнир в Лондон. Тяхното дългогодишно съперничество беше белязано от три поредни финала на "Уимбълдън", от 2006 до 2008 година.
"Ние споделихме изключително важни неща заедно. Трудно е да се забрави противопоставянето между нас през последните 15-20 сезона. По някакъв начин това ни караше да даваме най-доброто и да се стараем още повече и повече. Винаги съм искал да му благодаря, защото мотивацията в мен идва от останалите. Това е доста лично. Всеки противник като него помага за развитието и подобрението в играта", заяви 37-годишният Надал, който спечели "Ролан Гарос" и Откритото първенство на Австралия през настоящия сезон.
Испанецът триумфира и на "Уимбълдън" през 2008 година след епичен финал срещу Роджър Федерер.
"През последните две седмици не съм имал ужасни дни, в които да не мога да се движа. Разбира се, понякога е по-добре, а друг път е по-зле", каза още Рафаел Надал, който се изправя срещу аржентинския дебютант Франсиско Черундоло в първия кръг в Лондон през следващата седмица.