Собственици на магазини и управители на кафенета и ресторанти затвориха обектите си в навечерието на срещата на Г-7 в баварския алпийски курорт Гармиш-Партенкирхен, предаде ДПА.
Някои бирарии затвориха днес, преди началото на тридневната среща на високо равнище, която се провежда в близкия луксозен хотел „Елмау“.
Други магазини и банки сложиха надписи за променено работно време преди форума. Негов домакин е Германия, която в момента е ротационен председател на Г-7.
За разлика от предишната среща на Г-7 в Елмау преди 7 години, полицията не е поставила бариери или барикади.
По време на предишния форум много местни жители бяха загрижени главно за щетите по фреските, с които са украсени домовете им, нанесени от протестиращите.
Този път разчитаме на полицията, каза собственик на магазин за сувенири.
Стенописите са много разпространени в селата и градчетата в Южна Германия и Австрия. По фасадите са изобразени светци покровители на домовете, гербове, картини от всекидневния селски живот и библейски сюжети.
Аукционна къща, специализирана в продажбите на ретро автомобили, е доставил транспортни контейнери, в които да постави колите, за да ги защити от повреди в случай, че протестите срещу Г-7, насрочени за утре, прераснат в прояви на насилие.