Фестивалът на народната носия под мотото „Модата се мени, фолклорът остава“ събра стотици пазители на традициите от близо и далеч в тунджанското село Генерал Инзово. Той се провежда за шести път, а входът му е свободен. Условието за участие е само едно – посетителите да са облечени в народни носии. 
По традиция се фестивалът се провежда след Еньовден и отразява ритуалите, свързани с празника от народния календар. Негови организатори са община Тунджа, кметството и читалището в село Генерал Инзово. На празника присъства и заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той също замени традиционния за парламента костюм според задължителния „дрескод“.
„Това е един празник, в който ще можем да се докоснем до България – такава, каквато е била и такава, каквато всъщност е и днес. Наистина е ценно да се опитваме поне за кратко да си спомним духа на нашите предци и онова, което е било преди нас. Това сякаш ни дава повече увереност и поглед напред, че ние сме пазители и продължители на една дълголетна традиция, като наша отговорност е да запазим и развиваме занапред“, каза Вигенин при откриването на фестивала.
Изобилието от багри, орнаментика и шевици показват красотата на народни носии не само от Тунджанско, а и от различни краища на България. В рамките на празника се провежда и изложението на традиционни гозби от региона с името „Селски мол – шарена трапеза“. Кулинарни кътове на над 20 села от община Тунджа изкушават посетителите с баници, катми, домашно сирене. Производители на биопродукти припомнят традиционните български вкусове – мед, биволско кисело мляко, плодове, зеленчуци. По време на фестивала се провеждат и различни конкурси – за автентична народна носия, за най-млад и за най-възрастен участник. 
„Традициите са нещо изключително важно, което дава облика на един народ. Народ, който не пази традициите си, не може да продължи напред. Събор като днешния е едно много добро начинание за съхраняване и предаване на традициите, за запознаване на младите с това, което е било някога“, каза пред репортер на БТА етнографът Динка Ангелова от Регионалния исторически музей в Ямбол, която е член на журито на фестивала.